150-200 gram płatków owsianych
Banan
Pół szklanki malin ( mogą być mrożone)
Pół szklanki jeżyn ( owoce możecie zmieniać według upodobań )
Garść żurawiny
Garść orzechów laskowych (pokrojonych)
Garść migdałów ( pokrojonych - ja zazwyczaj biorę ręcznik papierowy, zawijam orzechy lub migdały i tłukę tłuczkiem )
3 łyżki syropu z agawy ( może być tez klonowy lub daktylowy, lub płynny miód )
Łyżeczka cynamonu
Łyżeczka siemienia lnianego
Wszystko blendujemy na gładką masę , następnie blachę wykładamy papierem do pieczenia i formujemy ciasteczka. Piekarnik rozgrzewamy na 180 stopni i pieczemy 15 minut.
Zdrowa przekąska dobra na drugie śniadanie albo kiedy głód zapuka do naszego brzucha;)
P.s moje ulubione kakao : duża szklanka mleka migdałowego wlana do garnka do podgrzania, następnie dodaję łyżkę kakao ,a potem łyżkę cukru kokosowego ,na koniec szczypta cynamonu. Z ciasteczkami komponuje się idealnie ;)
Hej Ewelina, ciasteczka fajny pomysł ale dopytam o książkę ze zdjęcia. Polecasz? sama aktulanie czytam "Twój drugi mózg. Komunikacja umysł-jelita". Pozdrawiam, Beata (ta wysoka z Wrocka;)
OdpowiedzUsuń